Nieuws

Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld?

Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld?
Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld? © Angie Mill
Het zou zomaar kunnen dat Angelique van der Molen (28) uit Enschede volgend jaar op het grootste dancefestival ter wereld draait. De DJ heeft vanmiddag tien minuten de tijd om zich te bewijzen voor een miljoenenpubliek, dat online kan luisteren en stemmen. Spannend? "Het gaat nu nog verrassend goed!"
Achter de draaitafel heet ze Angie Mill. En Angie draait 'harde platen' die 'smerig lekker' zijn. Tracks met pit, die de dansvloer flink in beweging krijgen. Het verbaast bezoekers wel eens dat een vrouw met zulke muziek op de proppen komt, merkt de Enschedese. "Dan kijken ze met een verraste blik naar de dj booth als ze mij zien."

Girl next door

Zo hard als haar muziek kan zijn, lijkt Angelique zelf overigens niet. Ze is net afgestudeerd in HR Management en heeft 'gewoon' een kantoorbaan. "Ik ben heel normaal, een soort girl next door", zegt ze lachend. Een buurmeisje dat flink kan draaien.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld?
Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld? © Angie Mill
Angie Mill, vaste dj van Club Merlijn in Hengelo, heeft zich inmiddels behoorlijk in de kijker gespeeld. De organisatie van het prestigieuze Tomorrowland heeft haar geselecteerd voor een dj-wedstrijd, met als hoofdprijs een plekje op het hoofdpodium. Over een paar uur mag ze laten horen wat ze kan.

Vanuit huis

Terwijl de geluidsman van het festival haar dj-set aansluit, probeert Angelique vooral rustig te blijven. Om vier uur 's middags mag ze vanuit haar huiskamer de wereld omver blazen. Ze strijdt met drie andere artiesten om de felbegeerde plek.
Dat gaat als volgt: De drie kandidaten krijgen elk tien minuten de tijd om een dj-set te draaien. Vervolgens kunnen luisteraars via Twitter en Twitch stemmen op hun favoriet. De twee artiesten met de meeste stemmen, gaan door naar de finale.
"We hebben uitgerekend dat de online-kanalen van Tomorrowland zo'n twintig miljoen volgers hebben", zegt de Enschedese. "Maar daar wil ik niet aan denken en vooral lol hebben!"

#AngieMill
Angelique neemt het op tegen een dame uit Duitsland en twee mannen uit Noorwegen en Spanje. Hier kun je straks meeluisteren. Stemmen op Angie Mill? Dat kan door na haar optreden #AngieMill te twitteren of door op haar te klikken via Twitch.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.