Nieuws

Toch extra geld om provinciale wegen door Zwartsluis veiliger te maken

Toch extra geld om provinciale wegen door Zwartsluis veiliger te maken
Toch extra geld om provinciale wegen door Zwartsluis veiliger te maken © Robert Jansema
Er wordt tóch extra geld uitgetrokken door de provincie om de N331 en de N334 in Zwartsluis veiliger te maken. De lokale politiek kreeg dat voor elkaar na het nodige lobbywerk.
Al tien jaar wil de lokale politiek dat de provincie meer doet om de verkeersveiligheid van de provinciale wegen in Zwartsluis te verbeteren. Toen de provincie bekend maakte dat de wegen worden voorzien van een nieuwe laag asfalt, wilde de gemeente dat er ook beter werd gekeken naar de veiligheid rondom de wegen.

Brandbrief

Daarom stuurde de gehele gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een brandbrief naar de Provincie Overijssel. Daarin werd nadrukkelijk benoemd dat de N331 en de N334 veiliger gemaakt moeten worden. De provincie had geen boodschap aan de brief en wilde niet dieper in de buidel tasten voor de nodige extra voorzieningen.
De lokale politiek liet het daar niet bij zitten en nodigde Statenlid Bart van Moorsel uit om naar het dorp te komen. Niet zonder effect, want inmiddels kan Zwartsluis toch rekenen op enkele kleine aanpassingen die de wegen veiliger moeten maken.

Oversteekplaats

Zo worden oversteekplaatsen voor wandelaars en fietsers aangelegd of veiliger gemaakt. Ook trekt de provincie geld uit voor borden en wegmarkeringen die ervoor moeten zorgen dat automobilisten langzamer gaan rijden.
In oktober wordt gestart met het opnieuw asfalteren en het veiliger maken van de N331 en N334 in Zwartsluis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.