Gedeputeerde Boerman laat naam van Keolis-trein halen na aanbestedingsgesjoemel

Gedeputeerde Bert Boerman wil dat zijn naam van de Keolis-trein wordt gehaald. De bestuurder heeft daartoe opdracht gegeven, nadat vanmiddag de concessie IJssel-Vecht werd ingetrokken vanwege 'vals spel' door de vervoerder uit Deventer.

Op een van de Keolis-treinen die door Overijssel rijdt, werd in augustus vorig jaar de naam van gedeputeerde Boerman geplaatst. Een maand later won Keolis de aanbesteding voor de concessie IJssel-Vecht. Direct kwamen er vragen over mogelijke belangenverstrengeling, van partijen als PVV en Forum voor Democratie. Het cadeau was bekend bij de provincie en 'zorgvuldig afgewogen' volgens een verklaring achteraf.

Boerman Boemel

De 'Bert Boerman Boemel' bleef hem in de maanden daarna achtervolgen, vooral toen in mei de aanbestedingsfraude van Keolis aan het licht kwam. Boerman hield altijd vol dat zijn eigen naam op de trein niets te maken heeft met het winnen van de concessie. Toch heeft hij vandaag aan Keolis opdracht gegeven om zijn naam van de trein te laten halen.

"Eindelijk. De PVV heeft hier keer op keer toe opgeroepen. Nu is eindelijk het kwartje gevallen", laat Statenlid Joeri Pool (PVV) weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: