nieuws

Wat vind jij: Het is dom dat de provincie het contract met Keolis opzegt

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Keolis zou per december het busvervoer in Overijssel, Flevoland en delen van Gelderland gaan regelen. Vandaag maakten de provincies bekend dat ze de gunning hebben ingetrokken vanwege 'vals spel.' Wat vind jij daarvan? 
Begin dit jaar kwam dit valse spel aan het licht. Keolis kwam zelf achter hun gemaakte fouten en informeerde daarover de provincie. Vervolgens publiceerde onderzoeksplatform Follow The Money het hele verhaal. Zo kwam het in de openbaarheid. 
Voor de provinciën is dat de reden om van 'vals spel' te spreken. In hun persbericht, dat ze verstuurden, schreven ze: "Integer handelen en je aan de regels houden zijn basisprincipes waar niet aan getornd mag worden."

Onzekere tijden

Voor Keolis is dit een enorme klap. CEO Frank Janssen laat weten dat het besluit grote impact heeft op de onderneming en de medewerkers. Janssen schrijft dat hij zich bewust is van de onzekere tijd die ze met het bedrijf nu tegemoet gaan. 

Noodconcessie

Maar wat betekent dit nu voor het busvervoer in Overijssel? De provincie laat weten dat ze via een noodconcessie willen zorgen dat er straks gewoon bussen rijden. Daarvoor gaan ze om tafel met de twee andere partijen die in de race waren om de aanbesteding. 

Wij zijn benieuwd wat jij vindt van het handelen van de provincie. Is het een goeie zaak dat ze het contract met Keolis hebben opgezegd? Of brengt dit alleen maar meer ellende en gedoe met zich mee? Stem op de poll en reageer hieronder of op Facebook.

Lukt het stemmen niet? Klik dan hier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.