Nieuws

Honderden boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Raalte en RTV Oost

Circa driehonderd boeren voerden vanavond actie bij het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte. In een grote optocht reden de boeren richting Raalte, waar ze van acht tot circa elf uur stonden. Rond tien uur is een andere groep langsgekomen bij de redactie van RTV Oost in Hengelo. Rond elf uur vertrokken ze weer.
Minister Schouten van Landbouw wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door per 1 september minder eiwit toe te staan in veevoer. Daar gaan de boeren niet mee akkoord, met de vele protesten tot gevolg. Zo stonden ze zondag en maandag nog bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle.
Volgens de boeren in Raalte blijven ze net zolang actie voeren totdat minister Schouten luistert.
Waarom staan de boeren eigenlijk weer bij een distributiecentrum
De actie verliep zonder noemenswaardige problemen. De boeren stonden voor de hoofdingang van het distributiecentrum en zorgden dat ook via de achterkant niemand naar binnen kon.
Beelden vanuit de lucht

RTV Oost

De boeren kwamen rond tien uur ook bij RTV Oost langs. Al toeterend reden ze over de parkeerplaats en rond het gebouw en zetten ze de weg af. Een groep van 75 mensen stond voor het pand wat te drinken, met de radio aan. "We willen een statement maken. Iemand zei, we gaan naar RTV Oost. En hier staan we", vertelde één van de boeren.
De sfeer was relaxed. "We zijn boeren, we zijn geen slopers. Hopelijk worden ze in Den Haag een keertje wakker."
Honderden boeren voeren ook actie bij RTV Oost
Honderden boeren voeren ook actie bij RTV Oost © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.