Betaald voetbal

FOX lanceert 'Eredivisie Comeback' mét publiek: zes duels Overijsselse clubs live uitgezonden

FOX Sports
FOX Sports © Orange Pictures
Het speelschema voor de 'FOX Sports Eredivisie Comeback' is bekend. In totaal worden er zes oefenwedstrijden van Overijsselse clubs live uitgezonden door de betaalzender, met onder meer Heracles Almelo - PEC Zwolle op zondag 9 augustus. 
De eerste speeldag van de Comeback markeert de officieuze terugkeer van het Nederlandse voetbal, met onder meer FC Groningen - Heracles Almelo op de rol. De Almeloërs spelen dus ook nog tegen PEC Zwolle, dat op haar beurt ook nog een oefenduel speelt in Emmen.
Van FC Twente worden er eveneens twee duels live uitgezonden. FC Twente - Fortuna Sittard (maandag 10 augustus) en Feyenoord - FC Twente (zondag 16 augustus) zijn te zien bij FOX Sports. Naast alle Eredivisieclubs komen ook Keuken Kampioen Divisieclubs in actie, zo speelt Go Ahead Eagles tegen Telstar op zondag 2 augustus.

Publiek welkom

Er is ook publiek welkom bij de oefenduels. Voor de clubs is het een manier om allerlei maatregelen in coronatijd uit te testen, zoals onder meer in De Grolsch Veste en De Adelaarshorst gebeurt. Er mogen hoe dan ook weer duizenden toeschouwers bij het duel aanwezig zijn, maar hoeveel precies wordt nog bepaald.

Overzicht

Naast bovengenoemde duels zijn er nog meer oefenwedstrijden van de Overijsselse clubs bekend. Zo krijgt Heracles Almelo op zaterdag 15 augustus bezoek van provinciegenoot Go Ahead Eagles. FC Twente neemt het een week later in eigen stadion ook op Go Ahead Eagles. Een volledig overzicht van alle vriendschappelijke duels die in augustus en september worden afgewerkt door de betaald voetbalclubs uit Overijssel is via deze link te bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.