Geloofsgemeenschap Moeder Teresa in Hengelo komt een jaar na brand in Bethelkerk

Een jaar na de verwoestende brand bij de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg in Hengelo kunnen de parochianen terecht in de Bethelkerk aan het Berfloplein. Vice-voorzitter Gerard ter Ellen van de overkoepelende parochie De Goede Herder hoopt in de loop van volgende week de koop van de Bethelkerk te kunnen afronden.

De geloofsgemeenschappen Raphaël-Exodus en Moeder Teresa gaan dan samen van het gebouw gebruik maken. "In de loop van volgend jaar zullen allerlei interne verbouwingen gaan plaatsvinden, zowel wat betreft de installaties als het gebouw zelf", vertelt Ter Ellen.

Alleen de muren nog overeind

De Moeder Teresakerk brandde precies een jaar geleden helemaal af. Alleen een paar muren stonden nog overeind. Bijna alles ging in de vlammenzee verloren, zoals het tabernakel en de kruisjes die aan de overleden parochianen deden herinneren. Tot opluchting destijds van pastoor Marc Oortman bleek een Mariakaars nog te redden. De oorzaak van de brand was vermoedelijk een technische storing.

Een half miljoen

Het bestuur van De Goede Herder is blij dat de Bethelkerk kan worden gekocht. "Het gebouw stond al een tijdje te koop voor een half miljoen euro. Ik ben blij dat het zo gegaan is en dat we met beide geloofsgemeenschappen er terecht kunnen."

PKN in Waterstaatskerk

De Bethelkerk was voorheen van de Protestantse gemeente Hengelo. Die stootte enkele jaren geleden al het vastgoed af en kerkt nu in de verbouwde Waterstaatskerk in het centrum van Hengelo.

De eerste drie maanden van dit jaar konden de parochianen van de Moeder Teresakerk al terecht in de Bethelkerk. Door de uitbraak van het coronavirus was een bezoek aan de kerk lange tijd niet mogelijk. Het parochiebestuur hoopt dat de beperkingen de komende tijd versoepeld kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.