Boerenacties gingen ook vandaag door, nu in Deventer

Deventer, dat is de plaats waar de Overijsselse boeren vandaag actie voerden. Bij Vos Transport was de ingang geblokkeerd en een vrachtwagen klemgezet met trekkers. Ook bij het politiebureau aan de Storminkstraat en bij het distributiecentrum van supermarktketen COOP hadden boeren zich verzameld.

Bij het transportbedrijf stonden zo'n veertig boeren, onder wie woordvoerder Rens Holmer. "We hebben het niet per se op Vos gemunt. Maar dit zijn wel vrachtwagens, een van de grootste vervuilers."

Zo'n twintig trekkers stonden voor de deur van het politiebureau, waar ongeveer veertig boeren aangifte deden tegen minister Carola Schouten. De reden daarvoor is haar besluit om minder eiwit in veevoer toe te staan. Hierdoor zou de uitstoot van stikstof uit mest terug te dringen zijn. De boeren vrezen echter dat dit ten koste gaat van de gezondheid van hun koeien. 

Verspreiden

"We hebben gekozen om ons over meerdere plekken te verspreiden in plaats van honderd man op één plek", vertelt de woordvoerder. Die aangeeft dat deze acties van de groep Voll Gass net zo lang doorgaan totdat de minister bereid is om weer in gesprek te gaan met de agrariërs. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Nieuws
Deel dit artikel: