FC Twente huurt Václav Černý, tweede huurling ook op komst

FC Twente heeft zich nagenoeg verzekerd van de diensten van Václav Cerný (22). De Tsjechische buitenspeler komt over van FC Utrecht en wordt gehuurd door de club uit Enschede. Hij moet alleen nog medisch gekeurd worden. "Het lijkt goed te komen", aldus technisch directeur Jan Streuer.

Naast Cerný, die al in De Grolsch Veste is geweest, hoopt FC Twente vandaag ook met een andere speler rond te komen. Om wie het gaat, is niet bekend. "Maar die speler kan nog niet gesignaleerd zijn", glimlacht Streuer. De technisch directeur bevestigde vervolgens dat deze speler nog actief is in een competitie in het buitenland. "Maar er zijn er nog een hoop aan het voetballen", besluit hij.

Václav Cerný

Cerný kwam al op vijftienjarige leeftijd naar Nederland. Ajax wist het talent los te weken voor clubs als Chelsea, Juventus, Bayern München en Manchester City. 


Ajax
In Amsterdam kreeg hij een aantal jaren om door te breken, maar toch kwam hij tot slechts zestien competitieduels in het eerste. Bij Jong Ajax speelde hij zich toch in de kijker van FC Utrecht, dat hem vorig jaar definitief overnam van Ajax. In Utrecht kreeg hij echter geen basisplaats, waardoor hij nu na één seizoen alweer wordt verhuurd aan FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: