Pieter Omtzigt in aanloop naar mogelijk lijsttrekkerschap: liever plannen dan je kop op de poster

"Wil je met je kop op de verkiezingsposter? Mijn antwoord is nee. Ik heb veel liever posters waarop staat wat onze ideeën zijn." Met die uitspraak geeft Pieter Omtzigt uit Enschede aan waarvoor hij staat in de verkiezing van de lijsttrekker van het CDA. De inhoud, daar gaat Omtzigt voor.

Omtzigt bleef dit weekend in Den Haag. Het was een druk weekend met veel interviews voorafgaand en na afloop van de tweede stemronde. Mona Keizer viel uit voor het lijsttrekkerschap van het CDA, dus blijven alleen Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge nog over.

Geen van beiden haalden ze in de tweede stemronde vijftig procent (Omtzigt 39.7 procent, De Jonge 48.7 procent) van de stemmen, waardoor een derde ronde nodig is. CDA-leden kunnen nog tot dinsdag hun stem uitbrengen en dan moet bekend zijn wie de partij gaat leiden. De uitslag kan nog alle kanten op, zeker nu Mona Keizer haar achterban heeft geadviseerd op Omtzigt te stemmen.

'Overheid weer schild voor zwakkeren maken'

Omtzigt wil het CDA weer groter maken, met thema's zoals kansen voor jongeren, herstel van het vertrouwen van de burger in de overheid en bezig zijn met de vraag hoe de overheid weer een schild kan zijn voor de zwakkeren. 

Regionale thema's

De Enschedeër wil ook regionale thema's aansnijden. Internationale spoorverbindingen die goed zijn voor de regio en blijven hameren op de noodzaak om de N35 een upgrade te geven. Ook wil hij dat er meer woningbouw voor jongeren komt, niet alleen in de Randstad, maar bijvoorbeeld ook in Twente.

Pieter Omtzigt moet hardop zuchten als er "alweer" naar een samenwerking tussen het CDA en bijvoorbeeld Forum voor Democratie wordt gevraagd. Thierry Baudet zei onlangs dat het CDA uit is op de 'vernietiging van Nederland'. Omtzigt: "Ik heb er kennis van genomen, hij sluit het CDA dus uit. Ik ben er voorlopig voor om het CDA zo groot mogelijk te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: