RTV Oost vanaf 2021 ook op NPO2 te zien

De regionale omroepen krijgen vanaf 1 januari 2021 zendtijd op NPO2. In een speciaal twee uur durend blok met een regionale programmering krijgen RTV Oost en de andere omroepen meer aandacht voor hun programma's.

Dit heeft minister Slob laten weten. Het ministerie, landelijke omroepen, regionale omroepen, de NPO en de RPO hebben gezamenlijk een stappenplan opgesteld. De regionale omroepen zijn blij met het resultaat voor verdere samenwerking met de landelijke omroep en dat die al zo snel van start zal gaan.

"Ik ben blij dat de minister wil investeren in een sterke publieke omroep, omdat een onafhankelijke betrouwbare en professionele informatievoorziening buitengewoon belangrijk is als tegenwicht voor alle onzin en nepnieuws om ons heen", vertelt Henk Jan Karsten, hoofdredacteur van RTV Oost.

Samen optrekken

De regionale omroepen en NOS trekken al steeds meer met elkaar op. De toevoeging van het landelijke nieuws aan de RTV Oost-app is daarvan een voorbeeld.

Karsten: "Als landelijke en regionale omroepen trekken we steeds meer samen op, juist als het gaat om journalistieke kwaliteit. Vanaf januari kunnen we dat nog beter waarmaken op NPO2. Meer aandacht voor programma’s met een regionaal karakter betekent straks dat ons publiek meer dan ooit kan zien hoe groot de verscheidenheid in Nederland is en hoe kleurrijk dit ons land maakt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regionale omroep RPO Nieuws
Deel dit artikel: