nieuws

Het weekend van... Deventer op Stelten

Deventer op Stelten, Zwarte Cross, de Nijmeegse Vierdaagse, de Deventer Boekenmarkt, Dicky Woodstock en de Bloemencorso's; stuk voor stuk evenementen die anders in de komende weekenden hadden plaatsgevonden maar nu allemaal niet doorgaan. RTV Oost besteedt de komende weekenden alsnog aandacht aan de evenementen met terugblikken door de jaren heen. Elke zaterdag vanaf 17.10 uur. We trappen dit weekend af met een terugblik op Deventer op Stelten! 
Deventer op Stelten 2015
Deventer op Stelten 2015 © Jori Meenhuis

Zoals zoveel evenementen gaat door de uitbraak van het Coronavirus het festival Deventer op Stelten dit jaar niet door. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1997 toen vooral theatergroepen van steltlopers werden uitgenodigd.
Deventer op Stelten 2016
Deventer op Stelten 2016 © Michiel ter Elst

Inmiddels is het uitgegroeid tot een toegankelijk, feestelijk en hoogstaand buitentheaterfestival, dat elk jaar begin juli wordt gehouden en ruim 125.000 bezoekers trekt. Deventer op Stelten zou aanstaand weekeinde worden gehouden.
Deventer op Stelten 2017
Deventer op Stelten 2017 © Daan Obdeijn

Kijk op zaterdag 11 juli om 17.10 uur op TV Oost naar een terugblik uit op het festival door de jaren heen. Met uiteraard veel beelden van eerdere edities en een interview met organisator Anjo de Bont over de impact van de afgelasting.

Deventer op Stelten door de jaren heen wordt gepresenteerd door Bart Kieft.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.