Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle opnieuw

Boze boeren blokkeren opnieuw het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Vrachtwagens kunnen het terrein niet op, waardoor het verkeer rondom het distributiecentrum vastloopt.

Als het aan de boeren ligt, gaan ze voorlopig niet weg. "Misschien blijven we de rest van de dag", zegt woordvoerder Ronald van der Scheer. "We hebben koffie, koek en broodjes mee. En wij hebben heel grote broodtrommels."

Duitsers

Er staan ook Duitse boeren bij het distributiecentrum. "Zij zijn bang dat het in hun land dezelfde kant op gaat, al rommelt het daar natuurlijk ook al", zegt Van der Scheer. "Bovendien hebben wij hun ook gesteund, daarom steunen zij ons nu ook."

Gisteren gingen boeren met burgemeesters in IJsselland om tafel. De burgemeesters hopen dat boeren acties op tijd melden, zodat ze kunnen voorkomen dat acties uit de hand lopen. De actie van vanochtend is niet van tevoren gemeld.

'Eerlijke prijzen'

De boeren staan bij het distributiecentrum omdat ze 'eerlijke prijzen' voor hun producten willen. Ook demonstreren ze nog steeds tegen de geplande veevoermaatregel van het kabinet.

Deze maatregel houdt in dat er minder ruw eiwit in veevoer komt, om zo de uitstoot van stikstof uit mest terug te dringen. De boeren vrezen dat dit ten koste gaat van de gezondheid van hun koeien. Boerenactiegroep Farmers Defence Force noemt de plannen "desastreus".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
boeren Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: