nieuws

Openluchtbad Olde Vechte in Ommen hele zomer dicht

Openluchtbad Olde Vechte in Ommen hele zomer dicht
Openluchtbad Olde Vechte in Ommen hele zomer dicht © Gina van Elburg
Je kunt deze zomer geen verkoelende duik nemen in het Ommense zwembad Olde Vechte. Het openluchtbad blijft de hele zomer noodgedwongen dicht. Volgens het bestuur kan het financieel niet uit, vanwege de coronamaatregelen.
Anne Marsman, voorzitter van het bestuur van het zwembad, zegt dat alle opties onderzocht zijn. "We hebben alle mogelijkheden overlegd met de gemeente, de dienst handhaving en sportservice Hardenberg, maar de conclusie is dat het niet gaat lukken. Een vreselijk besluit."

Restricties

Hij legt uit dat er te veel haken en ogen aan de coronaregelgeving zitten, zoals het verplicht afstand houden en het vele schoonmaken van de kleed- en doucheruimtes.
De lokale partij Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) wil dat het zwembad deze zomer wel opengaat. "Zoals ook in het landelijke beleid is opgenomen, kan er een beroep gedaan worden op ieders eigen verantwoordelijkheid", aldus de partij. De partij vreest dat de recreatieve bezoekers tijdens de warme zomerdagen elders in de regio gaan zwemmen. 

'Erg jammer'

"We vinden het erg jammer en gunnen iedereen z’n zwemplezier in ons buitenbad, maar we hebben te maken met te veel restricties", aldus wethouder Ko Scheele van Ommen. "Die maken het zelfs voor de professionele toezichthouders lastig."
Als alternatief biedt de wethouder aan om te zwemmen in zwembad Carrousel, dat wel weer open is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.