Verdachten mishandeling deurwaarder moeten in gevangenis blijven

Transportondernemer Dennis D. en zijn vrouw Sophie B. uit Nieuwleusen komen voorlopig niet op vrije voeten. Het gerechtshof heeft hun verzoek, om het hoger beroep in hun strafzaak in vrijheid af te wachten, afgewezen. 

Dennis D. en Sophie B. zijn veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege mishandeling en bedreiging van een deurwaarder.

Gisteren verzocht het stel het gerechtshof in Arnhem om voorlopige invrijheidsstelling. "We hebben het hier over een moeder van vier kinderen. Die moeten hun moeder al een jaar missen. Dit levert schade aan de kinderen op", zei de raadsman van Sophie B..

'Het gaat hier om poging tot doodslag'

Het tweetal zei bereid te zijn om zich aan alle opgelegde voorwaarden te houden, als ze op vrije voeten zouden komen. Het Openbaar Ministerie gaf meteen na het verzoek aan grote bezwaren te hebben tegen de vrijlating van het duo. 

"Het gaat hier om poging tot doodslag. Het belang van mevrouw weegt niet op tegen het belang van de maatschappij," sprak de advocaat-generaal. Met die redenatie lijkt het gerechtshof het eens: het tweetal blijft vastzitten in de gevangenis in Zwolle.  

Bedrijf opdoeken

De transportondernemer kwam in 2018 in het nieuws, omdat hij zijn personeel met vakantie had gestuurd en daarna zijn bedrijf wilde opdoeken. Daarbij lapte hij de wettelijke protocollen aan zijn laars. Daarover volgden meerdere rechtszaken, die D. keer op keer verloor.

In verband met de reeks procedures was een 51-jarige deurwaarder uit Amersfoort al meerdere keren bij de transporteur langs geweest. Toen de deurwaarder gerechtelijke stukken overhandigde, liep het uit de hand. Hij werd gegijzeld en vervolgens anderhalf uur lang met stalen buizen geslagen. Daarbij liep hij meerdere botbreuken op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: