Boeren over reden blokkade distributiecentrum: 'AH moet helpen met verwerpen voermaatregel'

De voermaatregel van het kabinet is de reden dat boeren het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle blokkeren, niet de 'oneerlijke' melkprijs. Ze vinden dat de supermarktbranche druk moet zetten op het ministerie om de maatregel van tafel te krijgen, zegt een woordvoerder van de boeren.

Tientallen boeren blokkeren het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle, waardoor 230 vestigingen vandaag niet bevoorraad kunnen worden.

Vanochtend liet een woordvoerder weten dat de boeren onder meer demonstreren vanwege de 'oneerlijke' melkprijzen die de supermarkten betalen. Maar nu laat een andere woordvoerder weten dat de voermaatregel van het kabinet de reden is, niet de melkprijs.

'Had ook andere supermarkt kunnen zijn'
"Het distributiecentrum en de Albert Heijn hebben meer macht naar hogerhand", zegt de woordvoerder. "Daarom spelen we het via de Albert Heijn, maar dat had ook een andere supermarktketen kunnen zijn."

"Het CBL (de supermarktbranche, red.) voelt nu wel onze druk, daar hebben ze schade van", zegt de woordvoerder. "Wij willen dat zij zich nu maar eens inzetten voor ons."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Albert Heijn Zwolle Boeren Nieuws
Deel dit artikel: