Boeren vertrekken bij distributiecentrum Zwolle na ultimatum van burgemeester

Het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle lijkt afgelopen. Burgemeester Peter Snijders waarschuwde de boeren dat ze om half twee weg moeten zijn. De actievoerders kondigden daarop hun vertrek aan: "Ons punt is gemaakt."

Burgemeester Snijders in een persverklaring: "De boeren belemmeren met de demonstratie een vitale maatschappelijke functie in de regio. Ook is de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding."

Rechte rug

"Wij hebben een goede actie gehad", zegt een woordvoerder. "Volgens mij is er nog nooit zo lang een distributiecentrum gesloten geweest. Ik denk dat Schouten wel kijkt en ons punt heeft gezien. We gaan met een rechte rug hiervandaan."

Tientallen boeren blokkeerden sinds zes uur vanmorgen het distributiecentrum, waardoor 230 vestigingen vandaag niet bevoorraad kunnen worden. De boeren willen dat de supermarktbranche helpt om de veevoermaatregel van tafel te krijgen.

Veevoer

Deze maatregel houdt in dat er minder ruw eiwit in veevoer komt, om zo de uitstoot van stikstof uit mest terug te dringen. De boeren vrezen dat dit ten koste gaat van de gezondheid van hun koeien. Boerenactiegroep Farmers Defence Force noemt de plannen "desastreus".

Boeren tegen minister Schouten: "Doe er wat aan, voordat er gewonden vallen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
boeren Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: