PEC Zwolle sluit eerste trainingsblok af: "Nu kleine break, maar geen vakantie"

PEC Zwolle heeft vanmiddag het eerste trainingsblok afgesloten. De selectie heeft nu twee weken vrij en daarna wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen hervat. Trainer John Stegeman benadrukt dat het voor de spelers geen vakantie is: "Het is een kleine break en de jongens krijgen ook programma's mee, dus ze moeten gewoon hun dingen blijven doen."

"We krijgen gewoon een metertje mee", weet Bram van Polen. De aanvoerder, die aan zijn veertiende seizoen bij PEC Zwolle begint, heeft er geen moeite mee. "Ik vind het niet erg, ik hou graag van lopen. Ik ga in Frankrijk op de camping staan, aan de kust. Je schijnt daar de hoogste duin van Europa te hebben, dus die ga ik een paar keer op. Dan mag ik aan de bak."

Ideale samenstelling

Tijdens de laatste groepstraining viel op dat Stegeman al heel gericht aan een basisformatie lijkt te werken. De coach was vorig seizoen heel lang op zoek naar de ideale samenstelling van zijn elftal, maar nu lijkt hij er al wel uit te zijn. "Ik heb wel een plaatje in mijn hoofd, waarvan ik denk dat dat het beste zou kunnen werken komend seizoen", beaamt Stegeman, die wel nadrukkelijk een slag om de arm houdt.

"Er kunnen altijd wisselingen komen en je krijgt altijd nog met blessures te maken. We gaan straks wedstrijden spelen en dan krijgen spelers ook gewoon kansen. Dan kun je de trainer overtuigen dat je hoort te spelen. En zo hoort het."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: