Nieuws

Voorzitter ondernemingsraad Vredestein: 'Maximale eruit gehaald'

Apollo Vredestein in Enschede
Apollo Vredestein in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Hij noemt het zelf "kiezen tussen twee kwaden", maar is ondanks dat 'dubbele gevoel' toch nog redelijk tevreden. Volgens voorzitter Dennis van de Logt van de ondernemingsraad van Apollo Vredestein in Enschede zat er niet meer in bij de onderhandelingen met de directie over het aantal banen dat verdwijnt. Een meerderheid van het personeel steunt het akkoord. "We hebben er het maximale uitgehaald", zegt Van de Logt.
De directie en de ondernemingsraad van de Enschedese bandenfabriek hebben gisteren de handtekeningen gezet onder een akkoord waarbij 528 banen verdwijnen in Enschede. Oorspronkelijk zouden er 750 ontslagen vallen. De bandenproductie wordt overgeheveld naar een nieuwe fabriek in Hongarije.
Na de reorganisatie blijven er in Enschede nog 737 banen over. Het is de ondernemingsraad gelukt om de productie van de veelbesproken reserveband Space Master in Enschede te houden.
Het komende kwartaal gaat de ondernemingsraad samen met de directie van Vredestein het reorganisatieplan opstellen. Van de 528 banen die vervallen komt een deel voor rekening van medewerkers die vervroegd met pensioen gaan (120 tot 150 medewerkers). Naar verwachting 350 tot 400 medewerkers krijgen ontslag.
Dat moet allemaal in januari 2021 gebeuren. De ondernemingsraad is toegezegd dat er daarna een periode van rust komt tot 2025.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.