Politie Steenwijk trekt wapen bij aanhouding van man met doorgeladen pistool in tasje

Bij de arrestatie van een verdachte in het centrum van Steenwijk heeft een politieagent de afgelopen nacht het vuurwapen getrokken. De politie deed dat om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan te houden. Bij de man was een doorgeladen pistool in een tasje aangetroffen. 

Een 20-jarige omstander uit Steenwijk die de arrestatie probeerde te verhinderen, kreeg pepperspray in zijn gezicht en werd ook aangehouden.

De twee aanhoudingen gebeurden iets voor vijf uur vannacht, na sluitingstijd van de horeca in de omgeving van de Oosterpoort.

Lachgas

De man met het vuurwapen trok de aandacht van de agenten, omdat hij op een scooter wilde stappen, maar eerst nog even wat lachgas gebruikte. Op het moment dat de politie hem aansprak om zich te legitimeren, gaf de man zijn tasje door aan een ander.

De agenten hebben het tasje onderschept en zagen meteen dat er een doorgeladen vuurwapen in zat. 

Omdat een van de omstanders zich ermee bemoeide, mislukte de eerste poging om de man aan te houden. De verdachte maakte van het tumult gebruik om te vluchten, maar werd even later door een agent ingehaald. Ook een tweede poging mislukte door toedoen van de omstander. 

Pepperspray

Pas toen een agent het dienstwapen trok en waarschuwde dat er geschoten zou worden, liet de vuurwapenbezitter zich in de boeien slaan. Tegen de agressieve omstander werd pepperspray gebruikt om hem te kunnen aanhouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Steenwijk Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: