Uitkijktoren op de Luttenberg blijkt fata morgana: plan verdwijnt in de prullenbak

Luttenberg krijgt definitief géén uitkijktoren. Dat laat het bestuur Luttenberg 700 en de werkgroep uitkijktoren weten. Na jaren van voorbereiden en het werven van fondsen gaat er een streep door de plannen voor de 18 meter hoge uitkijktoren op de Luttenberg. Van uitstel komt uiteindelijk afstel.

De uitkijktoren zou de kroon moeten worden op het 700-jarig bestaan van Luttenberg dat in 2018 werd gevierd. Zou, want er waren steeds andere redenen waardoor de uitkijktoren vertraging opliep. 

Eerst moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Dat kostte de nodige tijd. Daarna duurde het een tijd voor de financiën op orde waren. Er werden subsidies en donaties toegezegd, wat uiteindelijk een sluitende begroting opleverde. Een bezwaar tegen het plan en het wachten op een uitspraak van de rechter leverde nieuwe vertraging op.

Nieuw gat in begroting

Inmiddels is er, mede door het coronavirus, nog geen zicht op een zittingsdatum en vinden de initiatiefnemers het welletjes: "Alle vertraging heeft gezorgd voor een nieuw gat in de begroting: duurdere materialen en hogere loonkosten."

Volgens de werkgroep en het bestuur van Luttenberg 700 voelt het in deze economisch onzekere tijden voor veel ondernemers en particulieren niet goed om nog eens duizenden euro's te steken in een "luxe-artikel." Een ander argument om van de toren af te zien is dat de oplevering drie of meer jaren na het jubileumjaar 2018 'mosterd na de maaltijd' is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
luttenberg Salland Nieuws
Deel dit artikel: