nieuws

Wat vind jij: Grote steden als Deventer en Zwolle moeten meer samenwerken

Wat vind jij: Grote steden als Deventer en Zwolle moeten meer samenwerken
Wat vind jij: Grote steden als Deventer en Zwolle moeten meer samenwerken © Eigen foto
Deventer en Zwolle. Als je die twee steden in één adem noemt, denkt men vaak aan de eeuwenoude rivaliteit tussen de Hanzesteden. Die rivaliteit komt tegenwoordig met name tot uiting bij supporters van voetbalclubs Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, waartussen haat en nijd heerst. Maar moeten deze twee steden niet meer samenwerken?
Mieke Conijn, directeur van het Deventer Kunstenlab, zou een samenwerking tussen deze twee steden alleen maar toejuichen. "Het is zo logisch bij twee steden die verbonden zijn door de IJssel. Alles wat je in Deventer in het water gooit, komt er in Zwolle weer uit.
"Deventer is goed in maken, met heel veel kunstenaars, muzikanten, theatermakers etcetera. Dat heeft Zwolle ook, maar die stad heeft vooral ook hele mooie en grote podia. Als je die dingen met elkaar verbindt, niet hetzelfde wilt zijn en uitdrukkelijk op de kaart zet, dan kan er iets heel moois ontstaan", aldus Conijn. 

Vind jij ook dat Deventer en Zwolle meer zouden moeten samenwerken? Of is de eeuwenoude rivaliteit te groot? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.