Deurningse (43) wint internationale fotowedstrijd: "Puur en blij maken de perfecte foto"

Fotografe Mireille Droste uit Deurningen heeft de wereldwijde fotowedstrijd Shoot and Share gewonnen. Uit tienduizenden inzendingen van over de gehele wereld, werd haar portretfoto van de 17-jarige Sophie Meulenbroek verkozen tot de allerbeste. "Dit had ik nooit verwacht."

"Wauw, dit is mooi. Iets met je kin omhoog", zegt Mireille Droste terwijl ze Sophie vastlegt op camera. In het buitengebied van Deurningen schoot Droste de winnende zwart-witfoto van de 17-jarige Deurningse.

"Een collega van mij zei: 'je moet meedoen met die contest, dan kan je zien hoe je als fotograaf staat in je werk'." Enthousiast was ze niet direct. "Ik doe eigenlijk nooit mee aan fotowedstrijden, maar ik besloot toch om het te proberen."

Puur en blij

Niet zonder resultaat: drie foto's van Droste schopten het tot de top twintig van de wereldwijde fotowedstrijd. "Ik probeer vooral de mens erop te zetten zoals 'ie is: puur en blij. Licht en compositie zijn heel belangrijk, maar het is duizend keer meer waard als iemand zich heel goed voelt in een foto."

Smaakt zo'n prijs naar meer? "Ik weet het niet, ik ben zo blij nu", zegt de nuchtere Deurningse. Het winnen van de fotowedstrijd en alle publiciteit daaromheen, legt Droste in elk geval geen windeieren. "Ik zit tot november helemaal vol met boekingen."

Modellenwerk

En ook de 17-jarige Sophie timmert hard aan de weg: ze is ondertussen gescout als model en heeft al haar eerste modellenklus te pakken. "Of ik daar ook echt m'n werk van wil maken? Dat weet ik nog niet", vertelt de blondine.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: