Nieuws

Automobilist 'met steen bekogeld' bij spoorbrug in Deventer

De schrik zit er nog goed in bij Bas Vlieg (39). De Deventenaar reed gisteravond onder de IJsselspoorbrug, toen hij opeens een keiharde knal op het dak van zijn auto hoorde. Toen hij de schade bekeek, wist hij het zeker: iemand heeft een steen op zijn auto gegooid. "Een paar centimeter naar links en ik was er misschien niet meer geweest."
"Ik reed onder de spoorbrug door, richting de Wellekade", legt Bas uit. "Toen hoorde ik opeens een harde knal en zag ik splinters van de steen over de voorruit vliegen. Ik schrok me kapot."

Dubbel het haasje

De Deventenaar bleef rustig en reed door naar zijn huis, een paar honderd meter verderop. "Het leek mij niet verstandig om terug naar de brug te gaan. Misschien staat daar een groepje en ben je dubbel het haasje."
Thuis zag hij de deuk op het dak van zijn auto. "Toen besefte ik pas hoeveel mazzel ik had. Ik had mijn dakraam open toen ik onder de brug reed. Als die steen een paar centimeter naar links viel, was ik er misschien niet meer geweest."
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Automobilist 'met steen bekogeld' bij IJsselbrug in Deventer
Automobilist 'met steen bekogeld' bij IJsselbrug in Deventer © Bas Vlieg
Hoewel Bas geen mensen op de brug heeft gezien, is hij ervan overtuigd dat iemand de steen moedwillig heeft gegooid. "Ik heb de splinters van de steen op mijn dak gezien. Daaruit kon ik opmaken dat het een kei was; zo’n steen uit de kribben langs de IJssel. Die valt niet per ongeluk van een brug af."

Dakraam voortaan dicht

Voorlopig probeert Bas de spoorbrug te mijden. "Ik kijk vanaf nu in ieder geval even naar boven voordat ik er onderdoor ga. Mijn dakraam doe ik sowieso dicht."
Bas heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. "Ik hoop dat de dader gepakt wordt, of op zijn minst dit stuk leest, zodat diegene inziet hoeveel impact dit heeft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.