PEC Zwolle gestart met aanleg natuurgras: "Na dertien jaar ruikt het stadion weer naar gras"

De eerste rollen natuurgras zijn gelegd in het MAC³PARK stadion van PEC Zwolle. De club uit de provinciehoofdstad maakte een maand geleden bekend afscheid te nemen van het kunstgras, waar het dertien jaar op gespeeld heeft.

PEC Zwolle speelt sinds de zomer van 2007 in het MAC³PARK stadion. Destijds werd er een plastic mat neergelegd, omdat dit het beste was met het oog op de financiële huishouding. "Na dertien jaar ruikt het stadion weer naar gras", zegt grasmeester Alfred Meiberg. "Dit is een heel mooie uitdaging. Met een grote groep vakidioten proberen we het zo goed mogelijk te krijgen. Ik denk dat het hier morgenmiddag helemaal groen is."

Hergebruik 

Het kunstgras heeft een nieuwe bestemming gekregen. "Verplaatst naar de buurman, Be Quick '28. Het wordt dus hergebruikt. Het is de bedoeling dat de Onder-21 en vrouwen daar hun wedstrijden op gaan spelen."

Steeds minder kunstgras

Ook ADO Den Haag en VVV-Venlo maken deze zomer de overstap naar natuurgras in de Eredivisie. Vorig jaar deed RKC Waalwijk dat al. Alleen Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en FC Emmen spelen daardoor na de zomer nog op kunstgras.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: