Bijzondere Zwarte Cross-uitzending zaterdag op TV Oost

Dit jaar geen Zwarte Cross? Nou, zeker wel! Omroep Gelderland komt deze zomer met een bijzondere editie van het grootste festival van Nederland. Presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet zorgen voor een onvergetelijk weekend. RTV Oost zendt deze speciale Zwarte Cross-editie aanstaande zaterdag uit om 17.15 uur.

De feestlocatie wordt opgebouwd op Playa Gassolina, op het terrein van de Zwarte Cross in Lievelde. Daar krijgen Lisanne en Frank bezoek van onder anderen echte crossveteranen, namelijk Willem te Molder en Frank Miggelbrink. Samen met hen maken ze er een speciale Zwarte Cross-uitzending van.

Campinggasten

Op Playa Gassolina komen ook andere gasten voorbij. Zo brengen de bandleden van de Boetners een bezoek aan de 'heilige' Cross-grond, blikken Frank en Lisanne samen met de vader van organisator Hendrik Jan terug op de hoogtepunten van de cross en spreken we met bewoners van woonzorgcentrum Antoniushove, de vaste bezoekers van de Zwarte Cross.

En dat niet alleen: ook brengen we het festival bij jou thuis met prachtige muzikale optredens van diverse bands en artiesten. En we zoeken die artiesten ook op! Een van de vaste artiesten op de cross is Racoon. We brengen een bezoek aan zanger Bart, die ons verwelkomt in zijn achtertuin in Zeeland. Hier ontdekken we wat de Zwarte Cross voor de band betekent.

Marathon
Voor de echte liefhebbers is er nog meer goed nieuws. Omroep Gelderland zendt namelijk een echte Zwarte Cross-marathon uit in het weekend van 18 en 19 juli. Elke dag kun je vanaf 12.00 uur genieten van de mooiste momenten uit de crossgeschiedenis. Zorg ervoor dat het bier koud staat, de festivalkleding klaarligt en dat je vrienden op de hoogte zijn, en maak er samen een 'onwies' mooi weekend van!

De speciale Zwarte Cross editie is te zien in het weekend van 18 en 19 juli om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna elk uur herhaald) en wordt dus op zaterdag 18 juli om 17.15 uur ook uitgezonden bij RTV Oost. De marathons zijn op beide dagen te zien van 12.00 tot 16.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwarte Cross Nieuws
Deel dit artikel: