Weg vrij voor grootste investeringsprogramma ooit voor regio Zwolle

Het Rijk en Regio Zwolle hebben een akkoord bereikt over de Regio Deal Regio Zwolle. Met deze deal stelt het Rijk 22,5 miljoen beschikbaar om de regio sterker te maken op sociaal en economisch vlak. De Regio Zwolle investeert hetzelfde bedrag. Hiermee begint het grootste investeringsprogramma ooit voor de regio.

Peter Snijders, burgemeester en regiovoorzitter, ondertekende de deal vanmiddag met gedeputeerde Bert Boerman. Nu de handtekeningen zijn gezet, starten dit najaar de eerste projecten voor een periode van drie jaar. Het kabinet had voor de coronacrisis al een toezegging gedaan om tot de deal te komen.

Het geld is bedoeld om de economie toekomstbestendig te maken in een regio waar ruim 780.000 mensen wonen. Er wordt geïnvesteerd in een innovatieve economie, een lenige arbeidsmarkt en klimaatadaptatie.

Samenwerking

De deal is tot stand gekomen door 22 gemeenten in de regio, vier provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, het Rijk en het bedrijfsleven. "Ik ben trots op het gezamenlijk bereikte resultaat dat in korte tijd tot stand is gekomen", aldus Peter Snijders. "Nu gaat het om de uitvoering. En die pakken we, zoals deze regio typeert, samen voortvarend op."

Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel: "De hele regio plukt hier de vruchten van; we kunnen met de Regio Deal knelpunten sneller oppakken en kansen verzilveren. We zijn blij met het afgesproken langjarig commitment en het partnerschap van het Rijk. Hiermee tillen we de samenwerking in de Regio Zwolle naar een nieuw niveau."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: