Man uit Velp verdacht van ontucht, onder meer in Borne

Een 45-jarige man uit Velp is aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen, meldt de politie. De politie koppelt de verdachte aan zeker 31 zaken, waaronder een zaak in Borne. Andere zaken zijn onder meer in Ede, Nunspeet en Doetinchem.

De verdachte benaderde kinderen en daagde hen met een smoes uit om bepaalde handelingen te verrichten. De politie onderzoekt of in al die gevallen sprake was van ontucht.

De incidenten waren voornamelijk in Gelderland en Overijssel. De politie wil niet zeggen of er, naast de zaak in Borne, nog meer gevallen in Overijssel zijn.

Nunspeet

In 2016 kwam deze zaak aan het rollen, nadat er een melding was binnengekomen van ontucht door een onbekende man bij een minderjarige in Nunspeet. Begin dit jaar kwam de politie de man uit Velp op het spoor.

De Velpenaar wordt gekoppeld aan tientallen incidenten die vanaf medio 2014 hebben plaatsgevonden. De man is 30 juni opgepakt. Eerder doorzocht de politie al zijn huis. De voorlopige hechtenis van de man is met twee weken verlengd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Borne Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: