Go Ahead Eagles legt sluitpost Mitchel Michaelis voor één seizoen vast

Mitchel Michaelis is de kersverse aanwinst van Go Ahead Eagles. De boomlange sluitpost kreeg de afgelopen weken de kans zich te bewijzen aan trainer Kees van Wonderen en in die missie is hij geslaagd. De 27-jarige Michaelis tekent in Deventer voor één seizoen met een optie voor nog een extra jaar. 

"Een allround keeper", laat technisch manager Paul Bosvelt weten in een reactie. "Mede door zijn lengte (2 meter en 4 centimeter, red.) is Mitchel sterk in de lucht. Daarnaast is hij een doelman die vanuit zijn goal durft te spelen en altijd de intentie heeft om diepteballen of voorzetten vanaf de flanken te onderscheppen. Verder is hij ook een keeper die door zijn coaching de organisatie goed neerzet."

Vervelende blessures

Michaelis stond de afgelopen jaren onder contract bij FC Volendam, waar hij enkele vervelende seizoenen meemaakte. Begin december 2018 werd hij ver teruggeworpen door twee zware blessures (gebroken jukbeen/oogkas en schouderkwetsuur), waarvan hij pas in december 2019 volledig was hersteld. "Die blessures hebben mij wel dwars gezeten, ja", klinkt het bevestigend. 

Nieuwe kans

"Des te blijer ben ik dat ik bij Go Ahead Eagles een nieuwe kans krijg om mezelf te laten zien. De voorbije twee weken heb ik tijdens het eerste voorbereidingsblok elke dag een uur met keeperstrainer Harmen Kuperus getraind en daarnaast veel grote partijen gespeeld met de rest van de selectie. En dan dat gras in Terwolde… Een verademing na tien jaar kunstgras! Ik kijk echt uit naar het aankomende seizoen", aldus een strijdlustige Michaelis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: