'Simply the Bes': patiënt bedankt IC-afdeling ZGT Almelo met blauwe bessen

Blauwe bessenteler Gerard Vrielink uit Vriezenveen kwam in mei op de intensive care van het ZGT in Almelo te liggen. Niet met corona, maar met de ziekte van Weil. Omdat hij in die periode goed is verzorgd door het personeel, wilde hij ze bedanken. En dat deed hij op toepasselijke wijze: met Nederlandse blauwe bessen.

Op vrijdag 8 mei raakte Vrielink ernstig ziek. Hij bleek de ziekte van Weil te hebben. Tijdens de piek in de coronaperiode kwam hij terecht op de IC in Almelo. Vrielink: "Toch kregen ook andere patiënten, waar ik er dus een van was, de volledige aandacht. Ik ben ontzettend goed verzorgd en ondanks de drukte bleven de zusters en broeders geïnteresseerd in mij."

Opvallend detail: de IC van ZGT heeft als thema blauwe bessen. "Op het briefpapier, in de gangen, de agenda’s… Overal zag ik blauwe bessen", vertelt Vrielink. "Er hing zelfs een foto van blauwe bessen op mijn kamer. Ik kwam gewoon niet los van mijn werk." 

Simply the Bes 

De teler herstelde vlot van zijn ziekte en wilde de afdeling bedanken voor de goede zorgen. Vrielink kwam op het idee voor de blauwe bessen nadat het collectief Simply the Bes, waar hij bij is aangesloten, begon met de campagne 'Blauw voor jou'. Dit om de Nederlandse blauwe bes te promoten.

"En toen viel alles op zijn plek. Door deel te nemen aan deze campagne draag ik de boodschap van Simply the Bes uit én kan ik de verpleegkundigen op de IC-afdeling een hart onder de riem steken. Dat hebben ze wel verdiend na de afgelopen periode."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo ZGT Almelo Nieuws
Deel dit artikel: