Nieuws

FIOD doorzoekt woning in Enschede: man en vrouw verdacht van faillissementsfraude

Twee Enschedeërs verdacht van faillissementsfraude
Twee Enschedeërs verdacht van faillissementsfraude © Getty Images
De FIOD heeft vandaag een woning in Enschede doorzocht in een grootschalig onderzoek naar faillissementsfraude. Ook vonden doorzoekingen in Denemarken en Duitsland plaats. De FIOD vermoedt dat er bij de fraude ongeveer 700.000 euro in het spel is. 
De verdachten in de zaak zijn een man van 61 en een vrouw van 51 jaar. Wat de relatie tussen beiden is, is onbekend. Het duo vormt volgens de FIOD geen echtpaar.
Een woordvoerder van de FIOD vertelt dat het duo verdacht wordt van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. De verdachte man is zowel persoonlijk als met zijn onderneming failliet verklaard. Sindsdien moet hij zijn inkomsten en vermogen melden aan een curator.

700.000 euro
Het vermoeden is dat hij in onder meer Denemarken, Duitsland en Nederland werkzaamheden heeft verricht waarvoor hij voor circa 700.000 euro aan inkomsten zou hebben ontvangen.
Deze inkomsten zijn niet gemeld en het vermoeden is dat de man constructies heeft bedacht om de inkomsten aan het oog van de curator te onttrekken. Ook is geld gelopen via privé-rekeningen van de verdachte vrouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.