nieuws

Nieuw evenementenplein moet Hengelo boost geven: 'Fonteintjes kunnen in alle kleuren van de regenboog'

Het was jarenlang een vergeten deel van de stad: het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Maar na het stadskantoor heeft nu ook het naastgelegen plein een nieuwe look gekregen. Vandaag zijn de hekken weggehaald en is het plein officieel geopend.
Terwijl de stratenmakers de laatste hand leggen aan het plein, geeft wethouder Gerard Gerrits al aan dat het Burgemeester Jansenplein nieuwe allure krijgt: "Het moet als evenementenplein nieuw leven geven aan een gedeelte van de stad dat jarenlang het verdomhoekje was", zegt wethouder Gerard Gerrits.

Vergeten deel

"Mensen waren dit deel van de stad een beetje vergeten en gebruikten het vooral om de auto te parkeren. Nu kunnen hier grote evenementen worden gehouden zoals de kermis of Heerlijk Hengelo." De wethouder heeft grote ambities met het plein. "We staan aan het begin van een van de mooiste pleinen van Twente en misschien wel van Nederland."
Fonteintjes
Voor de nieuwe look van het plein heeft de gemeente Hengelo ervoor gekozen om fonteintjes uit de bestrating te laten komen. Wethouder Gerrits raadt mensen vooral aan 's avonds te komen kijken. "De fonteintjes kunnen in alle kleuren van de regenboog, dus mocht er ooit een voetbalclub kampioen worden dan kan dat hier uitstekend gevierd worden in de kleuren van de club."

Groen in de stad

Hengelo trok vorig jaar 3,7 miljoen euro uit voor de aanpak van de ruimte rond het stadhuis en het nieuwe stadskantoor. Daarmee is onder andere het het Burgemeester Jansenplein gerenoveerd en het naastgelegen parkeerterrein Kloosterhof aangelegd. Rondom het stadskantoor en het plein moet veel groen komen, maar dat moet nog worden geplant.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.