'Voor mekaar' met stichting Kiek Twente

Hoe laat je het prachtige Twente zien aan mensen die door een lichamelijke of geestelijke beperking niet in staat zijn eropuit te gaan? Stichting Kiek Twente zorgt ervoor dat ook die groep kan meegenieten. Dat doen zij door binnen met buiten te verbinden via een digitaal platform, zonder commercieel belang. Deze week in aflevering 2 van 'Voor mekaar'...

Zij verbinden twee werelden aan elkaar, deze van de amateurfotografen en mensen met een lichamelijke of mentale beperking. Er is een database gecreëerd waar de amateurfotografen hun foto’s op kunnen uploaden, en deze kunnen middels tablets en televisies worden getoond bij mensen thuis. Dit platform is een middel om eenzaamheid tegen te gaan en het landschap van Twente bij de mensen thuis te brengen.

 

Wij volgen Astrid Hampsink (zorgmedewerker) en Miranda Kampuis (fotografe), die elkaar kennen via Facebook. Ze besloten al snel samen te werken en zo is Kiek Twente ontstaan. Inmiddels hebben ze al diverse presentaties laten zien in verzorgingshuizen en altijd was er een positief effect.

 

Inmiddels wordt er werk gemaakt om het project landelijk uit te rollen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Voor mekaar Nieuwsbrief
Deel dit artikel: