Nieuws

Tubbergenaar ging 'slechte periode' in na veroorzaken ernstig ongeval: "Ik hoor het gillen nog"

Tubbergenaar ging 'slechte periode' in na veroorzaken ernstig ongeval: "Ik hoor het gillen nog"
Tubbergenaar ging 'slechte periode' in na veroorzaken ernstig ongeval: "Ik hoor het gillen nog" © News United / Dennis Nengerman
De man (25) die vorig jaar een ernstig ongeluk zou hebben veroorzaakt in Agelo, botste drie weken later onder invloed van drank tegen een boom. "Het was een hele slechte periode voor me", zei hij tijdens de zitting vanochtend. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf van 120 uur tegen de Tubbergenaar voor het ongeval in Agelo.
De man reed in februari vorig jaar met een oplegger achteruit de Rossumerstraat op. Een automobilist zag de onverlichte zijkant van de aanhanger niet en botste er in volle vaart bovenop. De auto scheurde aan de zijkant open en de bestuurder raakte zwaargewond.
"Ik hoor het gillen van die man nog", vertelde de verdachte tijdens de zitting in Almelo. Hij zei dat het ongeval zo'n impact had, dat hij er aan dacht om een eind aan zijn leven te maken. Drie weken na het ongeluk botste hij onder invloed van alcohol tegen een boom en raakte zelf gewond.

'Dacht dat hij me wel zag'

De 25-jarige was met zijn carnavalsvereniging bezig om de wagen af te bouwen toen hij het ernstige ongeval veroorzaakte. De groep had een aggregaat nodig, waarna de Tubberger besloot met zijn oplegger naar een verhuurbedrijf aan de Rossumerstraat te rijden.

Maar daar bleek het hek dicht te zijn. De verdachte reed daarna achteruit de weg op en zag dat auto's uit de richting van Ootmarsum voor hem op de rem gingen. De auto van het slachtoffer zag hij ook aankomen, aldus de Tubbergenaar. "Ik dacht dat hij me wel zag."

'Hele domme fout'

De verdachte kwam zonder advocaat naar de rechtbank. Dat vond hij niet nodig, omdat hij 'een hele domme fout' gemaakt had. De officier van justitie hield rekening met de schuldbewuste houding van de man en de gevolgen die het ongeval hebben op zijn leven.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.