Nieuws

Sneer van CDA Overijssel naar kabinet: 'Begrijpelijk dat boeren vertrouwen verliezen'

Sneer van CDA Overijssel naar kabinet: 'Begrijpelijk dat boeren vertrouwen verliezen'
Sneer van CDA Overijssel naar kabinet: 'Begrijpelijk dat boeren vertrouwen verliezen' © RTV Oost
CDA Overijssel heeft kritiek op de veevoermaatregel van het kabinet. De partij 'begrijpt heel goed dat boeren hierdoor het vertrouwen in de overheid verliezen', zo staat in een persbericht. Het CDA is onderdeel van dit kabinet.
Landbouw-minister Carola Schouten (ChristenUnie) wil dat er minder eiwit in veevoer komt, om zo de uitstoot van stikstof uit mest terug te dringen. De boeren vrezen voor de gezondheid van hun koeien.

Boerenprotesten

Na een reeks nieuwe boerenprotesten besloot Schouten de gevolgen van haar maatregel te laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving. De uitkomst daarvan komt waarschijnlijk eind volgende maand. En dat is te laat, vindt CDA Overijssel.
De partij wil dat de doorrekening wordt versneld, of dat de minister de ingangsdatum van 1 september loslaat. "Zodat de melkveesector en experts zoals veeartsenorganisaties betrokken kunnen worden bij het vervolg."

Protesten

Volgens CDA Overijssel wordt er weer een zware wissel getrokken op de agrarische sector. "Zolang er gerede twijfel bestaat over de gevolgen van de voermaatregel voor de diergezondheid zullen de protesten blijven. Snelheid maken met de doorrekening, of het opschuiven van de voermaatregel is daarom noodzakelijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.