Nieuws

Boeren willen volgende week actie voeren bij het RIVM in Bilthoven

Vorige week hielden boeren blokkade bij AH distributiecentrum in Zwolle
Vorige week hielden boeren blokkade bij AH distributiecentrum in Zwolle © RTV Oost
De boeren die zich hebben verenigd in Farmers Defence Force (FDF) hebben alle boeren in Nederland opgeroepen om volgende week woensdag bij het RIVM in Bilthoven actie te voeren. 
FDF houdt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verantwoordelijk voor het aanleveren van stikstofcijfers die niet kloppen aan het kabinet. Farmers Defence Force noemt het instituut vandaag in een pamflet een 'plaats delict' waar door veehouders en akkerbouwers woensdag met een actie hun saamhorigheid moeten laten zien.
Eerder werd woensdag 22 juli al tot landelijke actiedag bestempeld tegen onder meer de veevoermaatregelen van het kabinet, vanavond heeft Farmers Defence Force het RIVM uitgekozen voor acties.

Demonstratieverbod

Eerdere acties met onder meer trekkers op de snelweg en blokkades van distributiecentra, waaronder die van Albert Heijn in Zwolle, leidden ertoe dat er in IJsselland een verbod kwam om te demonstreren met landbouwvoertuigen. Dat verbod gold tot vrijdagavond, maar is niet verlengd. Wel heeft de Veiligheidsregio IJsselland de voorwaarde gesteld dat nieuwe demonstraties twaalf uur van tevoren worden aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.