Nieuws

Verslagen reacties na brand Zwols café De Tagrijn: "Het café hoort bij de stad"

Het café is zwartgeblakerd
Het café is zwartgeblakerd © RTV Oost
Café De Tagrijn is een begrip in Zwolle, maar gisteravond verwoestte een felle uitslaande brand de populaire kroeg. Het café, dat onlangs nog helemaal gerenoveerd werd, gold als een icoon voor de stad, stamgasten zijn dan ook terneergeslagen. 
Stamgasten van het café lopen langs het zwartgeblakerde pand. Sommigen maken foto's, anderen blijven in stilte even kijken.

Hippe tent

"Bij Zwolle hoort De Tagrijn", zegt een voorbijganger. "Het is heel triest. Het café was net weer op gang na de coronacrisis en dan gebeurt dit. Zo sneu voor de eigenaar."
Het café werd zo'n twee jaar geleden overgenomen door Fedde Bakker, die van de enigszins gedateerde kroeg een hippe tent maakte. Het was onder meer bekend door de vele soorten whiskey die je er kon drinken. "Ik heb er zelf ook wel flink wat leuke avondjes meegemaakt", vertelt een jongeman. "Het is sinds een paar jaar weer helemaal opgeknapt en nu dit. Heel vervelend."
Verslagen reacties na brand Zwols café De Tagrijn

Verwoest

Gisteravond rond kwart over tien brak de brand uit. Het interieur is volledig verwoest, maar het gebouw zelf is nog in redelijke staat. De geëmotioneerde Bakker was nog niet bereikbaar voor een uitgebreide reactie, maar hij is voornemens het café opnieuw op te bouwen. "Eerst maar eens kijken wat de verzekering terugbetaalt."
En als De Tagrijn in de toekomst weer de deuren zal openen, weten de stamgasten wat hen te doen staat. "Ik zal dan zeker een paar biertjes extra drinken om het café te steunen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.