Nieuws

Personeel Wehkamp met petitie naar hoofdkantoor in Zwolle

Distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle
Distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
Medewerkers van het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik verzamelen zich vanochtend bij het hoofdkantoor in Zwolle. De 52 personeelsleden bieden een petitie aan, omdat ze een beter sociaal plan eisen van de webwinkel. Die petitie is honderden keren getekend.
In de plannen van Wehkamp gaat het Gelderse distributiecentrum dicht en verliezen 52 medewerkers daardoor hun baan. Sinds gistermiddag hebben zij, voor het eerst in de historie van het bedrijf, gestaakt. Vakbond FNV slaagde er tot drie keer toe niet in om een sociaal plan af te sluiten met Wehkamp. Ook op het hoofdkantoor in Zwolle moeten dertig man vertrekken.
Ook de medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle leggen de komende dagen het werk neer. "We hebben te horen gekregen dat het werk aan het einde van het jaar voor ons afloopt. Wehkamp heeft ons een ontslagvergoeding geboden en daar zijn wij het niet mee eens. Die is onvoldoende", vertelt Perry, een medewerker die al heel lang voor het bedrijf werkt, tegen Omroep Gelderland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.