Politie: morgen geen trekkers op de snelweg bij boerendemonstratie

Mochten boeren morgen besluiten om, ondanks een verbod, toch met hun trekkers de snelweg op te rijden, dan zal de politie gaan handhaven. Dat zegt woordvoerder Ellen Prummel van de politie Oost-Nederland. "Trekkers mogen niet op de snelweg komen, punt."

Volgens Prummel zijn de plannen van de boeren bekend: "We hebben goed contact met de actiegroep en we weten wat de plannen zijn. Ze willen naar het RIVM in Bilthoven." 

De boeren protesteren morgen tegen de veevoermaatregel van het kabinet. Minister Schouten van Landbouw wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door per 1 september minder eiwit toe te staan in veevoer. De vrijgekomen ruimte moet dan ingezet worden voor de woningbouw.

'Goed voorbereid'

Hoe de politie wil voorkomen dat er woensdag toch trekkers de snelwegen oprijden, wil de woordvoerder niet zeggen. "We doen vooraf nooit uitspraken over operationele zaken." Wel zegt de politie voldoende voorbereid te zijn op de acties.

Lucinda de Haan, regiocoördinator bij Farmers Defence Force, zegt dat alles goed gepland is en dat ze geen moeilijkheden verwacht. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: