Nieuws

Celstraf voor hongerige en slaperige inbreker in Enschede

Celstraf voor hongerige en slaperige inbreker in Enschede
Celstraf voor hongerige en slaperige inbreker in Enschede © RTV Oost
Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechter in Almelo veroordeeld tot zes weken celstraf. De man brak eind april in bij het Intercity Hotel in Enschede en plunderde de voorraadkast. Daarna viel hij in het restaurant in slaap. 
De man werd slapend in een stoel gevonden, omringd door lege flessen en verpakkingen van eten. Op camerabeelden was te zien dat hij een deur aan de achterkant van het hotel had vernield om naar binnen te komen.
Bij zijn aanhouding ontkende de 41-jarige man iets verkeerds te hebben gedaan. Hij zei dat hij alleen maar had liggen slapen, meer niet. Na een nachtje op het bureau mocht hij weer vertrekken.

Niet bij rechtszaak aanwezig

De verdachte was vandaag niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij zit momenteel een gevangenisstraf uit voor een ander vergrijp en wilde niet komen. De reclassering zegt dat de man een zorgmijder is en ziet geen oplossing, omdat de man het hele land door zwerft.
De 41-jarige heeft een strafblad van 25 pagina's en moet binnenkort bij drie verschillende rechtbanken in Nederland verschijnen voor meerdere diefstallen en inbraken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.