nieuws

Wat vind jij: Flauw dat boeren zonder hun trekkers moeten demonstreren

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Het Farmers Defence Force roept boeren met klem op om niet met de trekker, maar met de auto te komen demonstreren bij het RIVM in Bilthoven. De reden: de Veiligheidsregio Utrecht heeft het gebruik van landbouwvoertuigen bij de demonstratie verboden. 
'FDF kon niet aangeven hoeveel tractoren ze verwachten en gaf aan dat aantal moeilijk te kunnen beïnvloeden', schrijft de veiligheidsregio dinsdag. 'Daardoor is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen, levert ernstige risico’s op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk.'
Eerder liet de politie al weten dat trekkers niet op de snelweg mochten komen. Wanneer boeren besluiten om, ondanks het verbod, toch met hun trekkers de snelweg op te rijden, dan zou de politie gaan handhaven.
Met het Utrechtse verbod er bovenop en het verzoek vanuit het Farmers Defence Force om zich hieraan te houden, lijkt het er op dat er woensdag een boerenprotest komt zonder trekkers. Wat vind jij? Terechte beslissing of was het snelwegverbod afdoende? Of maakt het uiteindelijk niets uit, als het tenminste om de inhoud gaat? 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.