'Verbod om te demonstreren met trekkers zorgt voor meer actievoerende boeren'

Boerin Jeanette Mensink verwacht dat juist meer mensen zich morgen aansluiten bij het boerenprotest bij het RIVM-gebouw in Bilthoven door het verbod van de Veiligheidsregio Utrecht om met landbouwvoertuigen te demonstreren. "Als de overheid ook dit gaat beslissen, wordt de actiebereidheid alleen maar groter." 

Actiegroep Farmers Defence Force wil morgen demonstreren bij het RIVM-kantoor vanwege het veevoerbeleid van minister Carola Schouten. Omdat FDF niet kon aangeven hoeveel tractoren af zullen komen op de demonstratie, besloot de Veiligheidsregio Utrecht demonstraties met landbouwvoertuigen vandaag en morgen te verbieden. 

Meer mensen

De actiegroep riep daarom alle leden op met de auto naar Bilthoven af te reizen. "Zover ik weet, wordt daar gehoor aan gegeven. Ik denk dat het zelfs nog meer mensen gaat prikkelen om te gaan demonstreren", laat Mensink weten. 

Ze legt uit: "Het is een belangrijk recht om te mogen demonstreren en dat wordt nu van alle kanten ingeperkt. Bij andere acties stond altijd de veiligheid voorop en nu worden trekkers ineens als gevaarlijk aangemerkt. Het komt over als een soort paniekvoetbal." 

Vertraging

Volgens Mensink moeten automobilisten, ondanks dat trekkers niet naar Bilthoven mogen afreizen, alsnog rekening houden met vertraging. "Als iedereen massaal met de auto gaat, kan het alsnog vast komen te staan." De actie begint volgens FDF om half twee in de middag. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: