Half uur gratis parkeren op Shop&Go-plekken in Hengelo

Een half uur gratis parkeren in de binnenstad. Het kan vanaf vandaag op dertien plekken in het centrum van Hengelo. Hier zijn speciale Shop&Go-plaatsen ingericht om even een snelle boodschap te doen.

De parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale bordjes. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de Drienerstraat (3), Langestraat (3) en Wetstraat (7). Hier kan men dus dertig minuten gratis parkeren.

"We hebben echt een probleem met de binnenstad, veel leegstand. We proberen hiermee de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Het was al zo dat bij de eerste parkeerboete deze niet geïnd wordt, maar dat je een soort ansichtkaart thuis krijgt met een aardige boodschap. Daar komt nu dit initiatief bij", zegt wethouder Gerard Gerrits.

Tekst gaat verder onder video:

Hoe werkt het?

Het parkeren werkt heel eenvoudig. Je parkeert je auto op een Shop&Go-parkeerplaats, waar een sensor in het wegdek de auto opmerkt. Vervolgens moet je binnen dertig minuten weer vertrokken zijn. Ben je niet binnen dertig minuten terug, dan krijgt de parkeercontroleur een seintje via de speciale app en kun je een boete krijgen.

De centrumondernemers zijn er blij mee. "Ja, het is super. Klanten kunnen de auto neerzetten en een kleine boodschap doen. Dan hoeven ze ook niet zo te stressen in de winkel omdat ze geen parkeerkaartje hebben gekocht. Want als je bij ons voor een pak koffie komt, is die zo vijftig cent duurder als je eerst een parkeerkaartje moet trekken", zegt Bas Meester van Meesterlijke Koffie.

De ondernemer ziet kansen door het parkeersysteem. "En stiekem hopen we dat we daardoor meer verkopen."

Proef

Het gaat nu om een proef. Als dit een succes blijkt wordt er gekeken of het concept uitgebreid kan worden naar andere delen van het centrum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
parkeren gratis Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: