Nieuws

Enschedese politiek wil opheldering over mogelijke doorstart van ontslagen bewindvoerder

Enschedese politiek wil opheldering over mogelijke doorstart van ontslagen bewindvoerder
Enschedese politiek wil opheldering over mogelijke doorstart van ontslagen bewindvoerder © Getty Images / Richard Villalonundefined undefined
Hoe gaat de gemeente Enschede om met ontslagen bewindvoerders, die na een misstap 'gewoon' opnieuw beginnen onder een andere naam? Dat wil Burgerbelangen weten, naar aanleiding van de ontslagen bewindvoerder Belana Bewind & Inkomensbeheer. De bewindvoerder wil mogelijk een doorstart maken onder een andere naam.
Belana liet cliënten onnodig verzekeringen afsluiten via het eigen zusterbedrijf, rekende te hoge kosten en vroeg in enkele gevallen geen bijstand aan. In mei vorig jaar werd de partij door de kantonrechter ontslagen wegens belangenverstrengeling.
Gedupeerden vrezen dat het bedrijf een doorstart wil maken onder Altera Bewind BV. Achter dit bedrijf gaat grotendeels dezelfde directie schuil. Bovendien werkt Altera vanaf dezelfde locatie als Belana.

'Weeffouten'

Burgerbelangen wil weten hoe het mis heeft kunnen gaan bij Belana en waar 'weeffouten' in het systeem zitten. Daarnaast vraagt de partij wat de gemeente doet om cliënten te beschermen voor frauduleuze bewindvoerders.

Wat doet een bewindvoerder?
Commerciële bewindvoerders behartigen de belangen van personen die dat om uiteenlopende redenen zelf niet kunnen. Daarbij gaat het om ondernemers en particulieren die in de financiële problemen zijn geraakt, maar bijvoorbeeld ook gehandicapten of mensen die verslavingsproblemen hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.