Nieuws

PvdD-fractievoorzitter Ouwehand biedt excuses aan voor tweet over boer Roetert uit Wesepe

PvdD-fractievoorzitter Ouwehand biedt excuses aan voor tweet over boer Roetert uit Wesepe
PvdD-fractievoorzitter Ouwehand biedt excuses aan voor tweet over boer Roetert uit Wesepe © Twitter Esther Ouwehand
Esther Ouwehand heeft vanmiddag in een gesprek excuses aangeboden aan melkveehouder Gerjan Roetert uit Wesepe. De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren plaatste vorige week donderdag een tweet waarin ze Roetert beschuldigde van wateronttrekking. "Vanmiddag gelukkig een goed gesprek gehad met Gerjan en Elise. Ik heb hen mijn excuses aangeboden en die hebben ze geaccepteerd. Fijn!", twittert ze.
Ouwehand en Roetert hebben gedachten uitgewisseld over de toekomst van de landbouw. "We vonden verschillen maar ook gezamenlijke grond. Mooie basis om over in gesprek te blijven!"

Goed gesprek

Melkveehouder Roetert is blij met de excuses van Ouwehand. "Het was een goed gesprek. We verschillen van mening, maar we hebben beiden ons punt kunnen maken. Het is gelukt om verbinding te zoeken en ik heb er een heel goed gevoel aan overgehouden. Ik hoop dat het nu over is en dat iedereen weet dat er niks verkeerd is gedaan."
Roetert baalde afgelopen weekend flink van de 'suggestieve' tweet van Ouwehand. "Ik ben aan de schandpaal genageld", vertelde hij toen.

'Check eerst hoe het zit'

Ook belangenvereniging LTO Noord is blij met deze uitkomst. "Het was moedig van Ouwehand om in gesprek te gaan met deze boer. De emoties waren vooraf hoog, maar tijdens het gesprek zijn beide partijen tot elkaar gekomen", zegt Rudie Haarman, vicevoorzitter van LTO Noord afdeling Salland.
"Wel hoop ik dat dit een les is voor politici: check eerst hoe het echt zit voordat je een tweet plaatst. Daarmee bespaar je een boel leed bij boeren en burgers", besluit Haarman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.