Wat vind jij: Ik ben geschrokken van de nieuwe coronacijfers

Het RIVM meldde dinsdag dat er afgelopen week 987 nieuwe personen gemeld zijn die positief testten op corona. Dat is bijna twee keer zoveel als vorige week. En dan verschijnt er ook nog ineens een minister op tv om rust te prediken. Is er dan toch een tweede golf op komst?

Vooral in het westen en zuiden van het land laait het virus weer op, maar ook in Steenwijkerland is een piek in het aantal besmettingen waarneembaar. Maar nee, zegt de GGD IJsselland: "Dit is nog niet verontrustend."

Er is geen reden voor meer maatregelen, stelt de GGD. "We hebben het idee dat we het aardig in beeld hebben." Maar zij benadrukken wel dat de anderhalve meter en handen wassen van groot belang blijven. Woorden die ook minister Ferd Grapperhaus tijdens zijn speciaal ingelaste persconferentie bleef herhalen. En ja, dat is ook niet voor niets - mensen lijken daar steeds meer moeite mee te hebben.

Gaan we dan toch weer de verkeerde kant op? Wat dacht jij toen je de nieuwe cijfers hoorde? Wij zijn benieuwd! Stem en discussieer mee, hieronder én op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij corona Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren