Wat vind jij: Er moeten veel meer openbare drinkwatertappunten komen in Overijssel

Even je flesje vullen met drinkwater is nog niet overal even gemakkelijk in Overijssel. De provincie telt ruim tachtig watertappunten waar je gratis water kunt nuttigen, maar de verschillen per gemeente zijn heel groot.

Waar de ene gemeente meerdere tappunten heeft, hebben gemeenten als Tubbergen of Olst-Wijhe geen enkel watertappunt. De GGD en D66 Overijssel pleiten daarom voor meer openbare waterpunten in de provincie.

Renilde Huizenga, Statenlid van D66 Overijssel, maakt zich hard voor minimaal een verdubbeling van het aantal punten. Minimaal 160 punten dus. "Het is de laatste jaren heel erg droog en ook warm", schetst Huizenga. "En in de zomer zijn mensen aan het recreëren in het gebied. In de stad kun je nog wel iets organiseren, maar als je buiten de stad bent zou het heel mooi zijn voor sporters, maar ook recreanten, dat ze gewoon hun waterfles kunnen vullen."

Wat vind jij? Moeten er, met name wanneer de zomers warmer worden, meer watertappunten komen om je makkelijker te hydrateren? Of kun je ook gewoon zelf water meenemen als je op pad gaat? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier en op Facebook.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren