Nieuws

Felle kritiek op Zwolse 'politiekids' die mensen op coronamaatregelen wijzen: "Hoe haal je het in je hoofd?"

Felle kritiek op inzet politiekids in Zwolle
Felle kritiek op inzet politiekids in Zwolle © Facebook Gemeente Zwolle
Een goed bedoeld initiatief komt de gemeente Zwolle op felle kritiek te staan. Woensdagmiddag zette de gemeente tien zogeheten politiekids in om bezoekers van de binnenstad te wijzen op de geldende coronamaatregelen. De gemeente Zwolle spreekt op Facebook van een 'zeer geslaagde actie' en wil hem zelfs een vervolg geven. Maar de reacties op de inzet van de politiekids zijn niet mals.
"Dus zo beschermen wij de kinderen in Gemeente Zwolle? Door ze naar de frontlinie te sturen? Te belachelijk voor woorden", reageert Gerben Koopman op het verhaal van de gemeente. "Hoe haal je het je in je hoofd. Volgens de foto's ook zonder aanvullende beschermingsmiddelen, terwijl de anderhalve meter niet gegarandeerd is."

'Bijzonder droevig'

De politiekids gingen samen met boa's op pad om publiek te wijzen op de anderhalve meter, gescheiden looproutes in het centrum en het fiets- en fietsparkeerverbod in het centrum.
"Bijzonder droevig om te vernemen dat kinderen bij deze kolder worden betrokken", reageert Maurice Duijn op de Facebookpost van de gemeente. Een andere reageerder stelt: "Dit kan echt niet anno 2020. Schaam je heel diep gemeente Zwolle."

'Volstrekt onacceptabel'

Voor de Overijsselse afdeling van de PVV is het initiatief aanleiding voor vragen aan commissaris van de Koning Andries Heidema.
Joeri Pool laat namens de partij weten dat hij het volstrekt onacceptabel vindt om kinderen in de frontlinies van de coronacrisis handhavingstaken uit te laten voeren.
De PVV vraagt de commissaris van de Koning om meteen een einde te maken aan het initiatief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.