Nieuws

Personeel Wehkamp staakt voor vijfde dag, medewerkers dumpen 'kruimels' bij hoofdkantoor Zwolle

Personeel staakt bij hoofdkantoor Wehkamp in Zwolle
Personeel staakt bij hoofdkantoor Wehkamp in Zwolle © RTV Oost / Maaike de Glee
"Actie, actie, actie," schalt het over de parkeerplaats bij het hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle. Zo'n vijftig personeelsleden voeren vrijdagochtend voor de vijfde dag op rij actie om te protesteren tegen de sluiting van het distributiecentrum in Maurik en het verlies van banen op het hoofdkantoor in Zwolle.
Met het dumpen van een container houtsnippers voor de ingang van Wehkamp wil het personeel laten zien niet akkoord te gaan met de 'kruimels' die er volgens hen voor hun overblijven. Overigens werden de houtsnippers direct na de actie alweer opgeruimd, zodat er verder geen overlast voor verkeer was in de Meeuwenlaan waar het kantoor is gevestigd.
Vanuit het Gelderse Maurik zijn vrijdagochtend opnieuw twee touringbussen met personeel naar Zwolle gereisd om hun ongenoegen kenbaar te maken. Maar zij blijven staan voor een dichte deur, want de directie van Wehkamp is niet bereid de medewerkers aan te horen.

"Diep triest"

"Ik vind het schandalig dat ik na 37 jaar dienstverband gewoon op straat gezet wordt, want je kunt nergens heen", zegt een zichtbaar aangeslagen medewerker die niet met naam genoemd wil worden. "Dat je dan moet vechten met stakingen om je recht te krijgen, diep triest!"

Directie laat zich niet zien

De directie van Wehkamp wil volgens vakbond FNV niet praten met de vakbonden en werknemers. En dus blijven de medewerkers staken, zegt FNV bestuurder Ali Aklalouch: "De mensen die hier vanochtend staan, staan hier niet voor hun lol. Ze zouden veel liever gewoon aan het werk zijn, maar ze kunnen nu niet anders."
Ook vrijdag wil de directie van Wehkamp aan RTV Oost geen commentaar geven op de stakingsactie en hoe het verder moet.
FNV-bestuurder Aklalouch laat weten dat de directie van Wehkamp nu aan zet is om de volgende stap te nemen, maar dat een nieuwe afspraak nog niet is gemaakt. Als de Wehkamp-directie niet tegemoet komt aan de eisen van de FNV, gaan de stakingen na het weekend door, kondigt de vakbond aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.