Nieuws

Steenwijker bestraft voor bedreigen boa: "Als ik een jachtgeweer had, schoot ik jullie dood"

De man is bestraft voor zijn gedrag
De man is bestraft voor zijn gedrag © GettyImages
"Als ik een dubbelloops jachtgeweer had, schoot ik jullie allemaal dood." Dat zei een man uit Steenwijk in november vorig jaar tegen een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Meppel toen die zijn rijbewijs afpakte. Daarna schold hij hem de huid vol. De rechter in Assen veroordeelde hem vandaag tot een boete van 450 euro.
De 51-jarige Steenwijker stond eind november in Meppel te laden en te lossen op een plek waar dat niet mocht. De gemeentemedewerker sprak hem aan en vroeg naar zijn rijbewijs. Toen hij dat gaf en het niet meteen terug kreeg, werd de man kwaad. Nadat hij eerst nog "ga boeven vangen!" riep, begon hij te dreigen en te schelden.
Hij erkende in de rechtszaal dat hij gefrustreerd was, onder meer omdat hij zelf eerder aangifte had willen doen, maar dat volgens hem niet kon. "En ik was ook nog helemaal hoteldebotel, omdat ik de dag ervoor traumatherapie had gehad. Dat speelde ook mee", legde de man uit, die tijdens de rechtszaak weer boos werd.

Bezwaar

Hij vond het nergens op slaan dat hij korte tijd later een boete van 450 euro thuisgestuurd kreeg, terwijl de politie hem naar eigen zeggen niet hielp als hij ze nodig had. Hij tekende bezwaar aan bij justitie, maar kwam uiteindelijk dus bedrogen uit; de rechter vond de boete wél terecht.
Ook adviseerde hij de Steenwijker om door te gaan met zijn therapie. De Steenwijker beende – opnieuw gefrustreerd – de rechtszaal uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.